Salade Nicoise

En klassisk salat som har fått sitt navn etter byen Nice i Frankrike. Passer godt som både lunsj og middag, eller som innslag på koldtbordet.

4 hardkokte egg i båter
4 kokte mandelpoteter i biter
4 gode tomater i båter
150g agurk i terninger
150g kokte aspargesbønner
50g sort oliven
1 liten boks tunfisk
1 stk rødløk i tynne skiver
10 ansjosfileter i biter
1 stk Isbergsalat
30g kapers

Til dressing:
1 dl olivenolje
1/2 dl hvitvinseddik
1 ss Dijonsennep
1 fett hvitløk
1 ts sukker

I en stor bolle bland sammen kuttet salat, potetbiter, tunfisk, tomatbåter, agurk, aspargesbønner, oliven, rødløk og kapers. På toppen legger du egg og ansjos. I en blender eller kjøkkenmaskin kjører du sammen alle ingrediensene til dressingen og så heller du denne over salaten rett før servering.