En av våre aller hyggeliste julemattradisjoner og gøy å bake for både store og små. Hjemmelagde pepperkaker er mye bedre enn de du finner i butikken :-)
150g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
450g hvetemel
Lag deigen dagen før du skal bruke den. La den ligge i kjøleskapet over natten. Start med å blande smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør så inn fløte og sikt inn krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør så inn resten av melet litt etter litt til du har fått en jevn og fast deig. Legg deigen i en plastpose og oppbevar den i kjøleskap til neste dag.
Elt deigen i litt mel på bordet. Kjevle den så ut til ca. 3mm tykkelse. Stikk ut figurer og stek de i ca. 10 minutter på 175 grader til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist og pynt de med melisglasur.