Focaccia med timian

Passer ypperlig som tilbehør til tapas, supper eller salater, men også veldig god som påsmurt med ditt favorittpålegg!


Til deigen:

1 pakke tørrgjær
1ss sukker
2 ts salt
5 dl lunkent vann
750 g hvetemel
1 dl olivenolje



På toppen:
1/2 dl olivenolje

1ss hakket frisk timian
1ts Maldonsalt

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen med en eltekrok i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i tretti minutter. Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir. Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Hell over olje og dryss salt og timian over deigen. Dekk deigen med plastfolie og la den heve i nye tretti minutter. Stek så i 10 minutter på 220 grader. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.