Et utrolig godt brød som er veldig lett å bake.
600 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete grov
7 dl vann
4 ts salt
1 ts tørrgjær
250 g sammalt hvete grov
7 dl vann
4 ts salt
1 ts tørrgjær
Dagen før:
Rør sammen
mel, vann, salt og gjær i en bolle, gjerne i en kjøkkenmaskin. Dette blir en
meget løs deig. La deigen stå tildekket med plast på kjøkkenbenken til neste
dag.
Samme dag:
Ha godt med
mel på benken. Ha deigen på melet. Brett den inn fra sidene et par ganger og la
deigen hvile mens ovnen varmes opp til 240 grader. Brødet skal steks i en jerngryte
med lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald. Når ovnen
er varm, ta ut gryten og ha i deigen. Sett på lokk og sett gryten tilbake i
ovnen. La det steke i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 15 minutter til.
Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.