Ikke kna brød


Et utrolig godt brød som er veldig lett å bake.

600 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete grov
7 dl vann
4 ts salt
1 ts tørrgjær


Dagen før:
Rør sammen mel, vann, salt og gjær i en bolle, gjerne i en kjøkkenmaskin. Dette blir en meget løs deig. La deigen stå tildekket med plast på kjøkkenbenken til neste dag.

Samme dag:
Ha godt med mel på benken. Ha deigen på melet. Brett den inn fra sidene et par ganger og la deigen hvile mens ovnen varmes opp til 240 grader. Brødet skal steks i en jerngryte med lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald. Når ovnen er varm, ta ut gryten og ha i deigen. Sett på lokk og sett gryten tilbake i ovnen. La det steke i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 15 minutter til. Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.